Начин на приготвяне
Почистете ябълката и я настържете на едро ренде. Смесете 2 жълтъка със 100 г масло и 50 г захар. Разбъркайте и добавете бакпулвера, настърганата ябълка, брашното, бадемите, бакпулвера и канелата.
Накрая прибавете белтъците, разбити на сняг и внимателно объркайте. От получената смес оформете кръгли вафли и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Трябва да предвидите по 3 вафли на порция.
Разбийте останалите две яйца с прясното мляко. Добавете 100 г захар, ваниловата захар и 250 г масло. Разбъркайте до получаването на пищен крем.
Намажете вафлата с крем, отгоре поставете резен смокиня, покрийте с друга вафла и повторете процедурата, после завършете с третата вафла. Охладете преди поднасяне.