Начин на приготвяне
На котлон в подходящ съд с двойно дъно затоплете млякото и маслото . Добавете натрошените парчета от шоколадите и халвата. Бъркайте постоянно докато сместа се хомогенизира.
Лешниците изпечете на сух тиган. Охладете и натрошете на едри парченца.
Започнете сглобяването на шоколадовата торта. Вземете кора намажете със крема от шоколадите, тахана и млякото и поръсете със лешниците.
Повторете процедурата до изчерпване на крема, като редувате кора, крем, лешници и отново. При мен беше достатъчен за 7 вафлени кори.
Накрая загладете и поръсете отново с лешници.
Охладете и разрежете с остър нож на тънки парчета.
Изключително вкусна е, доближава се на вкус на бонбоните Фереро роше
Сладичко да ви е! Вафлената шоколадова торта е готова.