Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна вафлена торта

Домашна вафлена торта

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Домашна вафлена торта2 / 2
10/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • масло - 350 г
  • ябълки - 1 бр.
  • брашно - 125 г
  • бакпулвер - 1 пак.
  • прясно мляко - 180 мл
  • канела - 1/2 ч.л.
  • бадеми - 50 г
  • ванилова захар - 1 пак
  • смокини - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ябълката и я настържете на едро ренде. Смесете 2 жълтъка със 100 г масло и 50 г захар. Разбъркайте и добавете бакпулвера, настърганата ябълка, брашното, бадемите, бакпулвера и канелата.

Накрая прибавете белтъците, разбити на сняг и внимателно объркайте. От получената смес оформете кръгли вафли и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Трябва да предвидите по 3 вафли на порция.

Разбийте останалите две яйца с прясното мляко. Добавете 100 г захар, ваниловата захар и 250 г масло. Разбъркайте до получаването на пищен крем.

Намажете вафлата с крем, отгоре поставете резен смокиня, покрийте с друга вафла и повторете процедурата, после завършете с третата вафла. Охладете преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: