Книш

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Книш1 / 2
14/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
25 бр.

Необходими Продукти

  • за плънка
  • картофи - 7 средни, обелени и нарязани на кубчета
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • лук - 2 глави, нарязани на ситно
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л. бяла
  • чесън - 1 ч.л. мляно
  • за тестото
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч топла
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 4 ч.ч. бяло
  • за намазване
  • жълтъци - 2 бр.
  • мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги сложете да се сварят в подсолена вода за около 20 минути след кипването (на слаб котлон) или до готовност. Отцедете ги и ги оставете да се охладят за минута-две.

Загрейте 1/4 чаша олио в тиган на среден огън и запържете лука до омекване, като го разбърквате за около 5 минути.

Смесете картофите и лука заедно с 2 ч.л. сол, черен пипер, захарта и чесъна. Пюрирайте, докато се получи съвсем гладко пюре.

Загрейте фурна на 190 градуса и застелете голяма тава с хартия за печене.

Разбийте яйцата, 1/2 ч.ч. олио с топлата вода и 1 ч.л. сол. Постепенно добавете брашно и забъркайте тестото. Прехвърлете го върху набрашнения кухненски плот и омесете за около около 8 минути - трябва да стане гладко и еластично.

Разделете тестото на 3 части, а всяка част оформете на руло. Всяко руло разточете с размери около 20х30 и разрежете на половина по дължина. В средата на всяка лента сложете по дължина от картофената смес и леко оформете на руло. Накрая трябва да се получат 6 рула.

Всяко руло нарежете на около 3 см парчета и ги подреждайте с отрязаната страна отдолу върху тавата. Внимателно притиснете краищата на питките към центъра с картофената плънка. Намажете питките с разбитите жълтъци с мляко и изпечете в загряната фурна за около 35 до 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: