Начин на приготвяне
Обелете картофите, измийте ги и ги сложете да се сварят в подсолена вода за около 20 минути след кипването (на слаб котлон) или до готовност. Отцедете ги и ги оставете да се охладят за минута-две.
Загрейте 1/4 чаша олио в тиган на среден огън и запържете лука до омекване, като го разбърквате за около 5 минути.
Смесете картофите и лука заедно с 2 ч.л. сол, черен пипер, захарта и чесъна. Пюрирайте, докато се получи съвсем гладко пюре.
Загрейте фурна на 190 градуса и застелете голяма тава с хартия за печене.
Разбийте яйцата, 1/2 ч.ч. олио с топлата вода и 1 ч.л. сол. Постепенно добавете брашно и забъркайте тестото. Прехвърлете го върху набрашнения кухненски плот и омесете за около около 8 минути - трябва да стане гладко и еластично.
Разделете тестото на 3 части, а всяка част оформете на руло. Всяко руло разточете с размери около 20х30 и разрежете на половина по дължина. В средата на всяка лента сложете по дължина от картофената смес и леко оформете на руло. Накрая трябва да се получат 6 рула.
Всяко руло нарежете на около 3 см парчета и ги подреждайте с отрязаната страна отдолу върху тавата. Внимателно притиснете краищата на питките към центъра с картофената плънка. Намажете питките с разбитите жълтъци с мляко и изпечете в загряната фурна за около 35 до 45 минути.