Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Селски хляб в домашна хлебопекарна

Селски хляб в домашна хлебопекарна

редакция:
ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
6047k1k5
Селски хляб в домашна хлебопекарна
Снимка: Людмила
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
170 мин.
Порции
8
"Домашните помощници улесняват живота на съвременната домакиня, за да може да приготви селски хляб в домашна хлебопекарна."

Необходими Продукти

  • мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 1.5 с.л
  • сол - 1.5 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно за баница - 540 г пшеничено
  • суха мая - 7 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Насъщният хляб е подсигурен с помощта на домашна хлебопекарна!

Млякото затоплих леко, сипах в съда на машината, разбих яйцата с вилица и прибавих и тях, след това останалите продукти, като важно условие е да сложим първо мокрите съставки, завършвам с маята.

Стартирам първа програма за хляб.

След втори сигнал махам бъркалките.

Избрах средна степен на препичане за 1 кг бял хляб.

Чудесен и ухае на домашна питка.

Хлебопекарната ми е Silver Crest.

Домашните помощници улесняват живота на съвременната домакиня, за да може да приготви селски хляб в домашна хлебопекарна.

Желая ви успешна сряда!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И аз имам същата машина, със същите продукти стана хлябът, но беше доста твърд и плътен.
22.11.2024 12:21
Пепита Джелебова
Пепита Джелебова
Защо съм анонимен като съм с профила
01.06.2025 09:34
Анонимен
Анонимен
Защо махате бъркалката .За първи път чувам това .Страхувам се да не излезе извън машината хляба .Много е млякото и от там става много тестото .Сега се пече .Най хубав френски хляб с вода и сол мая.
01.06.2025 09:33