Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ригатони с тиквички и фета

Ригатони с тиквички и фета

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Ригатони с тиквички и фета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ригатони - 375 г
  • тиквички - 3 бр.
  • зехтин - 6 с.л.
  • мащерка - 2 стръка
  • лимони - 1/2 бр.
  • фета - 200 г
  • маслини - 12 бр. зелени
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата в подсолена вода. Междувременно нарежете тиквичките на тънки кръгове и ги полейте с 1 с.л. зехтин. Загрейте грил тиган и ги запечете.

Върнете ги в купа и ги поръсете с оставащия зехтин. Добавете мащерката и изстискайте лимона. Овкусете със сол и черен пипер.

Отцедете пастата и смесете с фетата и обезкостените маслини. Добавете тиквичките, разбъркайте и поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: