Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със зеленчуци

Лазаня със зеленчуци

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Лазаня със зеленчуци2 / 2
22/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Само при нас ще намерите такава великолепна лазаня - хем със зеленчуци, хем без кори за лазаня"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 300 г замразен
  • чушки - 2 бр. жълти
  • праз - 300 г
  • домати - 250 г
  • масло - 50 г
  • риган - 1 с.л. сух
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 40 г
  • прясно мляко - 550 мл
  • кашкавал - 160 г
  • картофи - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете фасула да се размрази и го нарежете. Загрейте 20 г масло и запържете ситно нарязания праз до омекване. Добавете останалите зеленчуци, нарязани на ситно, и гответе 15 минути на тих огън без похлупак.

Овкусете със сол и черен пипер. В отделен съд загрейте останалото масло и запържете брашното. Постепенно налейте прясното мляко, кипнете и варете 4-5 минути на тих огън. След това добавете настъргания кашкавал и разбъркайте добре. Картофите настържете с едро ренде.

Сипете малко сос на дъното на дълбока тава, отгоре поставете 1/3 от зеленчуците, покрийте с половината настъргани картофи. Повторете до изчерпване на продуктите и печете 40 минути в предварително загрята на 200 °C фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: