Начин на приготвяне
Оставете фасула да се размрази и го нарежете. Загрейте 20 г масло и запържете ситно нарязания праз до омекване. Добавете останалите зеленчуци, нарязани на ситно, и гответе 15 минути на тих огън без похлупак.
Овкусете със сол и черен пипер. В отделен съд загрейте останалото масло и запържете брашното. Постепенно налейте прясното мляко, кипнете и варете 4-5 минути на тих огън. След това добавете настъргания кашкавал и разбъркайте добре. Картофите настържете с едро ренде.
Сипете малко сос на дъното на дълбока тава, отгоре поставете 1/3 от зеленчуците, покрийте с половината настъргани картофи. Повторете до изчерпване на продуктите и печете 40 минути в предварително загрята на 200 °C фурна.