Начин на приготвяне
Обелете морковите и двата вида лук и ги настържете на едро ренде. Гъбите нарежете на тънки филийки. Чушките почистете от семките и наситнете на много малки кубчета. Чесъна нарежете на тънки филийки.
Каймата размийте в малко вода. Кашкавала също рендосайте на едро ренде.
В дълбок тиган изсипете половината олио и когато е загряло, добавете морковите, двата вида лук и чесъна. Гответе, докато всички зеленчуци омекнат. След това добавете чушките и гъбите и гответе още няколко минути, докато омекнат и те.
Добавете каймата и с помощта на телена бъркалка или ако ви е по-лесно с дървена шпатула, раздробете каймата на трохи. Оставете да се позапържи и добавете подправките без индийското орехче. След това добавете крема сиренето и лютеницата, разбъркайте хубаво и оставете да къкри няколко минути.
Дръпнете от котлона и сложете съд за Бешамела, на дъното на който поставете останалото олио и маслото. Когато то се разтопи, добавете брашното и бъркайте, докато се запържи хубаво. След това добавете млякото, сол, черен пипер и индийско орехче и бъркайте до желаната гъстота.
Когато и двата соса са готови е време за сглобяване на лазанята. На дъното на тавичката, в която ще печете лазанята, добавете един черпак от Бешамела, разстелете с помощта на кора за лазаня, след което подредете кори, поставете от соса със зеленчуците и крема сиренето, поставете малко Бешамел, кашкавал и така редувайте, докато ви свършат продуктите.
Накрая завършете с Бешамел и запечете лазанята за около 40 минути на 180 градуса, след което поръсете с останалия кашкавал и запечете за още 10 минути.
Добър апетит!