Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня със зеленчуци и тофу

Лазаня със зеленчуци и тофу

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Лазаня със зеленчуци и тофу1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Ароматна лазаня, която е подходяща за вегетарианци - с уникален вкус без компромиси"

Необходими Продукти

  • вода - 1 с.л.
  • лук - 2 глави, нарязан
  • чесън - 2 скилидки,
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 2 стръка, нарязана
  • чушки - 1 бр. червена пиперка
  • гъби - 200 г нарязани
  • домати - 1 кг
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • босилек - ½ с.л.
  • магданоз - ¼ ч.ч. нарязан
  • тофу - ¾ ч.ч. или соева майонеза
  • кори - 9 бр. за лазаня
  • хляб - ¼ чаша трохи от черен хляб
  • кашкавал - 1 с.л. настърган
  • олио - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата, лукът, чесънът, морковите, целината и пиперката се слагат в голяма тенджера с тефлоново покритие, задушават се 5 минути или докато омекне лукът, като се бъркат.

Слагат се гъбите и се оставят на огъня 1 минути, като се бъркат. Прибавят се доматите, доматеното пюре и зелените подправки, захлупва се и се задушава на слаб огън 15 минути или докато продуктите омекнат.

Соевото сирене/тофу/ се разбива в купичка, докато стане на гладка каша. 1/4 от нея се прибавя към зеленчуковата смес и се разбърква добре.

Намазва се с олио правоъгълна тава с размери 20 см на 26 см и обем 2 л и на дъното се разстила 1/3 от зеленчуковата смес. Върху нея се слагат 3 кори.

Процедурата се повтаря, докато най–отгоре останат кори. Намазват се с останалото тофу, поръсват се с трохите и кашкавала. Лазанята се пече в умерена фурна 30 минути или докато покафенее. Сервира се леко охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: