Пудинг с извара и сметана

MarianaMariana
Джедай
561
749
2k
19/06/2015
"Време ли е за пудинг?"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 989
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете изварата в тензух и притиснете между две дъски, за да се отцеди излишната суроватка.

След това я прекарайте през едро сито, добавете към нея 20 г масло, сметаната и жълтъците на яйцата.

Посолете и разбъркайте много добре. Добавете постепенно белтъците, разбити на сняг, а след това и двата вида брашно.

Изсипете получената смес в предварително намаслена и поръсена с галета форма за пудинг. Печете в предварително загрята на 180°C фурна за около 20-25 минути или до суха клечка.

Поднесете пудинга със сметана или сладолед.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар