Начин на приготвяне
Ябълките се почистват и нарязват на полумесеци.
В тенджера се смесва водата, захарта, ваниловата захар, солта и лим. сок и целите парчета лимонова кора.
Разбърква се, докато се стопи захарта, и се оставя да заври. Прибавят се ябълките, оризът Арборио и след като заври, се похлупва с капак и се оставя на умерена температура за около 30 мин или до готовност на ориза, да се превърне като крем.
Сваля се от котлона, изваждат се лимоновите кори. Прибавя се сметаната, разбърква се и ако е необходимо, се добавя още малко захар и се поставя обратно на слаб котлон, за около 3-4 мин да се поеме сметаната при разбъркване.
Оризовият пудинг се сервира в купички с нарязана ябълка отстрани.
Оризовият пудинг с ябълки се поръсва се с канела.
Източник: Cucina con Sara