Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтенца в доматен сос

Телешки кюфтенца в доматен сос

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Телешки кюфтенца в доматен сос
Снимка: Мария Доева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Не правим кюфтета, а кюфтенца и ги къпем в доматен сос, защото така са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 700 г
  • лук - 2 бр. средно големи глави
  • домати - 1 кг
  • подправки - по ваш вкус (сол, магданоз, чубрица)
  • около - 100 мл вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме каймата и си я оформяме на кюфтенца - кой каквато големина иска.

След това леко ги запържваме заедно със главите лук, които предварително сме нарязали на по-малки лентикчи.

През това време взимаме доматите и ги белим от кожата (люспата). След това ги нарязваме на по-малки парченца и ги добавяме към каймата с лука.

След което сипваме водичката, посоляваме на вкус и го похлупваме с капак да ври.

След като заври, се бърка по-често, да не се захване.

Махаме, когато доматеният сос се сгъсти.

Магданоза и чубрицата ги добавяме малко преди да го свалим от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: