Пълнен заек в гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
25/06/2015
"Важното е гърнето да е голямо, сърцето широко - само така заекът ще стане толкова неустоимо вкусен "
Приготвяне50 мин.
Готвене150 мин.
Общо200 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 816
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печен Заек

Начин на приготвяне

Предварително накиснете заека за през нощта във вода с оцет. След това го подсушете и осолете отвътре и вън.

Сварете вътрешностите на заека, по желание с подправки като бахар, карамфил, и ги нарежете след това ситно.

Скълцайте лука и зелето ситно и го задушете последователно в сгорещена мазнина. След като омекнат, разбъркайте с червения пипер и сол.

Смесете една част от зелето, която ще е за плънка, с карантиите, скълцаните ситно домати, чесън и черен пипер. Напълнете заека и го зашийте.

Останалото зеле сипете на дъното на гювеча, отгоре разпределете заека и отстрани сложете обелени и нарязани картофи, овкусени предварително със сол и пипер. Залейте с вино и малко вода/бульон, сложете капака и пъхнете ястието да се изпече до готовност в умерена фурна.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар