Начин на приготвяне
Осолете целия заек.
Задушете нарязания на дребно лук заедно с дреболиите и гъбите в тиган с малко мазнина за няколко минути.
Щом поомекнат, изсипете вътре ориза и го залейте с около 200 мл вода.
Овкусете плънката заедно с подправките без червения пипер.
Напълнете заека след това с изстиналата плънка и зашийте отвора с помощта на конец и игла.
Направете прорези на заека с остър нож и вътре сложете парчета осолена сланина.
Сложете пълнения заек в глинен гювеч, намажете го масло и червен пипер и го залейте с бирата и малко вода.
Печете го на около 250 °C в началото, а след това намалете градусите на 180 °C.
Сервирайте този печен пълнен заек в гювеч със свежа салата.
Добър апетит!