Сръбски млечен сладкиш
Serbian Dairy Cake
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сръбски млечен сладкиш

Сръбски млечен сладкиш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k278k
Сръбски млечен сладкиш1 / 2
29/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Интересен млечно-сиропиран сладкиш от Сръбската кухня!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът се смесва с брашното и бакпулвера. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват със захарта и се смесват внимателно с белтъците.

Добавя се сместа с брашното и всичко се разбърква. Излива се в тавичка, постлана с хартия за печене. Пече се 25 минути на 180 градуса.

Вади се от фурната и се оставя да изстине в тавичката. Млякото се загрява, без да кипва, добавя се кафявата захар и ванилията и се разбърква до разтопяването на захарта.

Сладкишът се залива с млякото и се оставя да изстине напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: