Кайсиев тарт татен

27/06/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 139
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява, без да кипва. Млякото се смесва с яйцето и маслото и се разбърква. Брашното се смесва с бакпулвера и 1 супена лъжица захар. Добавя се млечната смес и се разбърква.

Кайсиите се разрязват, костилките се отстраняват. В тава с дебело дъно се наливат 50 милилитра вода и се добавя останалата захар.

Загрява се на котлона, докато захарта се разтвори. Слагат се кайсиите и всичко се загрява, котлонът се намалява до минимум и след три минути тавата се сваля от котлона.

Тестото се излива върху кайсиите и се пече 25 минути на 180 градуса. Вади се от котлона, покрива се с подходяща по размер чиния и се обръща веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар