Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с чери домати и рикота

Паста с чери домати и рикота

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Паста с чери домати и рикота1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чери домати - 500 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • мащерка - 2 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • паста - 400 г
  • босилек - 1 шепа
  • рикота - 125 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете чери доматите, сложете ги в тава, поръсете със зехтина, мащерката, пипера и чесъна, овкусете със сол и пипер. Изпечете ги в загрята на 200 градуса фурна за 15-30 минути.

Междувременно сварете пастата в подсолена вода, отцедете я и смесете с доматите.

Прибавете половината босилек. Разбъркайте. Нарежете оставащия босилек, смесете го с рикотата и поднесете в купичка със спагетите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
50
41
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Не е лошо, даже е добро ако махнеш рикотата.

Само немога да разбера знаеш ли какво е рикота и ако случайно знаеш по какъв начин подяволите се вписва в приготвянето на спагетите ти.

Аман от "иноватори" от типа "исками се да съм".
20.02.2016 20:49