Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Сицилиански омлет с чесън и босилек

Сицилиански омлет с чесън и босилек

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сицилиански омлет с чесън и босилек1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • босилек - 1 с.л. нарязан
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се попарват с вряла вода, обелват се и се нарязват на кубчета.

Чесънът се реже на ситно. Яйцата се разбиват с 2 супени лъжици вода, добавя се черният пипер и солта.

Доматите се разделят на две равни части и се пържат в отделни тигани с по една лъжица зехтин.

Добавя се чесънът и босилекът, разделен по равно между двете порции. Яйчената смес се разделя на две равни части и се разпределя в тиганите.

Омлетите се пържат без капак, като се обръщат и от другата страна. Сервират се в предварително затоплени чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: