Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Руски пирог с бутер тесто и вишни

Руски пирог с бутер тесто и вишни

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руски пирог с бутер тесто и вишни2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Насладете се на вкуса на този невероятен сладък пирог"

Необходими Продукти

  • вишни - 300 г
  • захар - 3 с.л.
  • бутертесто - 500 г
  • орехи - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 ч.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разделя на две и се разточва. В тава, намазана с масло и поръсена с брашно, се слага половината тесто.

Вишните се почистват от костилките и се слагат върху тестото. Поръсват се със захарта.

Ореховите ядки се нарязват на ситно и с тях се поръсват вишните. Покриват се с втория пласт тесто, като краищата се прищипват.

Набожда се на няколко места с вилица. Яйцето се разбива с 1 супена лъжица вода и с тази смес се намазва тестото.

Пече се 30 минути на 200 градуса. Вади се и още топъл се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Много сладко и вкусно.Ще повторя !
09.04.2016 21:38