Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Беларуски ябълков пирог с бутер тесто

Беларуски ябълков пирог с бутер тесто

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Беларуски ябълков пирог с бутер тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 450 г
  • ябълки - 6 бр.
  • галета - 50 г
  • орехи - 50 г смлени
  • канела - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва тънко, поръсва с галета и се полива с разтопено масло.

Ябълките се обелват, нарязват се на тънки резенчета и с тях се покриват тестото.

Отгоре се поръсва със смлените орехи, канелата и ванилията.

Тестото се сгъва на две, като краищата се защипват. Намазва се с разбито яйце и се пече на 180 градуса 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: