Картофи по латвийски

25/07/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо688
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се режат на кръгли резени. Лукът се реже на тънки шайби.

На дъното на тенджера се слага олиото и отгоре се слага слой картофи. Отгоре се слага слой лук, поръсва се със сол и черен пипер и се покрива със слой картофи.

Така се редуват слоевете, като най-горният слой е от картофи. В тенджерата се налива три четвърти чаша вода и ястието се похлупва с капак и се оставя да заври.

След това котлонът се намалява до минимум и ястието се готви още 45 минути. Сервира се топло.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар