Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Картофи по мюнхенски

Картофи по мюнхенски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Картофи по мюнхенски1 / 2
19/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • бекон - ½ ч.ч. запържен (около 10 големи парчета)
  • лук - ½ ч.ч. нарязани на кубчета
  • оцет - ½ ч.ч. ябълков
  • вода - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л. смлян
  • синапено семе - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите картофи сложете да се сварят до готовност за 20-30 минути.

След това ги обелете и ги оставете да изстинат, след което ги нарежете при нужда.

Запържете нарязания ситно бекон, добавете лука и запържете за още 3 минути.

Разбъркайте запръжката към картофите и добавете в купата оцет, вода, захар, сол, черен пипер, синап и скълцан магданоз.

Объркайте добре и поднесете в 2 чинии картофите по мюнхенски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
41
31
20
10
Дай твоята оценка: