Сладолед с яйчен крем

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сладолед с яйчен крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Фризерът е любимият кухненски уред на лакомниците през лятото, защото именно в него може да откриете такива ледени десерти"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • сладолед - 800 г ванилов
  • желатин - 30 г
  • праскови - 3 бр.
  • шоколад - 50 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се попарват с вряла вода, обелват се, варят се 5 минути на бавен огън и се пасират.

Желатинът се залива със студена вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня.

Яйцата се разбиват със захарта и се загряват на водна баня до разтварянето на захарта. Добавя се горещото мляко, съдът се сваля от котлона и се добавя разтвореният желатин.

След като сместа изстине, се добавя сладоледът и сместа се разбива до еднородно състояние. Добавя се пюрето от праскови и настърганият шоколад и сместа се оставя във фризера за 1 ч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: