Бразилски десерт с шоколад и сметана

Марина НордМарина НордНовак1219
30/07/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 185
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се смесва с кондензираното, разбърква се, добавят се жълтъците и сместа се загрява на водна баня при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Сваля се от котлона и се охлажда.

Шоколадът се разтопява на водна баня, добавя се половин чаша топла вода и сместа се загрява още 1 минута.

В ринг за торта се слагат половината от бисквитите, сиропират се с половината от разтопения шоколад и отгоре се слага половината крем.

Отгоре се слагат останалите бисквити, сиропират се с останалия шоколад и се покриват с останалия крем.

Белтъците се разбиват на сняг. Захарта се карамелизира до светъл карамел и се добавя на тънка струйка към белтъците.

С белтъчната смес се покрива десертът и се оставя в хладилника за 3 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар