Белгийска кайсиева торта

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Белгийска кайсиева торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • масло - 175 г
  • олио - 1.5 с.л.
  • захар - 60 г
  • ванилия - 1/2 ч.л. екстракт
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 350 г
  • бакпулвер - 1.5 ч.л.
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • портокалова кора - от 1 бр.
  • кайсии - 90 г сушени
  • кайсиево сладко - 180 г
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете хартия за печене върху кръга тава с диаметър 18-20 см. Разтопете маслото и го разбийте със захарта.

Добавете олиото, ванилията и яйцето и разбъркайте много добре. Пресейте брашното с бакпулвера и прибавете към горната смес заедно с портокаловата и лимоновата кори.

Оформете меко тесто и го разделете на две части. Разточете едната и я сложете в тавата. Смесете сладкото със ситно нарязаните сушени кайсии. Намажете тестото.

Настържете останалата част от тестото отгоре и изпечете тортата в загрята на 150 градуса фрна за 60-85 минути. Извадете и охладете, поръсете с пудрата захар и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: