Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Конячен мус с кафе и малини

Конячен мус с кафе и малини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Конячен мус с кафе и малини1 / 2
24/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • кафе - 100 мл еспресо
  • желатин - 10 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 120 г
  • коняк - 60 мл
  • сметана - 500 г
  • малини - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива със 100 милилитра студена вода, оставя се за 30 минути и се отцежда през сито.

Яйцата, захарта и еспресото се смесват с коняка и се разбиват до пяна. Загряват се на водна баня при непрекъснато бъркане. Добавя се желатинът и сместа се загрява до пълното му разтваряне, без да кипва.

Сваля се от котлона, охлажда се до стайна температура и се оставя в хладилника за 20 минути.

Сметаната се разбива и се добавя към сместа с кафето. Двадесетина малини се оставят за украса, останалите се пасират и се претриват през сито.

Кремът се разпределя в стъклени чаши, като се редува пласт крем, пласт малиново пюре. Отгоре се украсява с малини и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: