Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Хумус с кайенски пипер

Хумус с кайенски пипер

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Хумус с кайенски пипер1 / 2
02/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • нахут - 150 г
  • лимонов сок - от 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 30 мл
  • кайенски пипер - 1 щипка
  • тахан - 150 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута в студена вода за 1 нощ. Сварете го, отцедете и пасирайте до получаването на гладко пюре.

Прибавете лимоновия сок, чесъна, зехтина, кайенския пипер и тахана, пасирайте отново.

Овкусете със сол и черен пипер, сложете в чиния за сервиране и поръсете със зехтин и още малко кайенски пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Какво представлява кайенския пипер?Не ми е познат и ще ми е интересно да разбера и в какви други ястия може да се използва?
18.07.2016 13:03