Начин на приготвяне
В тенджера загрейте зехтина и кравето масло на средно висока температура. Добавете предварително нарязаното пилешко месо.
Аз използвах месо от пилешки бутчета. Разбъркайте, докато са почти готови и тогава добавете нарязаните на дребно, лук, моркови и целина.
Готви се, докато лукът стане прозрачен, след което се добавят счуканите скилидки чесън.
Добавете брашното разтворено в малко вода към пилешкото и зеленчуците, и разбъркайте за няколко минути, за да се премахне вкуса на сурово брашно.
След това в тенджерата налейте пилешкият бульон (топъл). След като супата заври, овкусете със сол и суха мащерка. Прибавете картофените ньоки и оставете пилешката супа да къкри на котлона около десет минути.
Накрая нарежете пресният спанак и го добавете към супата. Разбъркайте, докато спанакът омекне и налейте сметаната. Сервирайте супата със спанак топла и се насладете.
Бележка: В оригиналната рецепта за пилешка супа с картофени ньоки количеството на брашното и сметаната е двойно и самата супа е двойно по гъста.
Коментари