Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Намачкани картофи с крем от прясно сирене, босилек и прошуто

Намачкани картофи с крем от прясно сирене, босилек и прошуто

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Намачкани картофи с крем от прясно сирене, босилек и прошуто1 / 2
07/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 голяма скилидка, скълцана ситно
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • мащерка - 1 с.л. ситно нарязан прясна
  • босилек - листа
  • сирене - 150 г прясно или крема сирене
  • прошуто - 12 парчета италианско
  • кресон - 2 чаши (50 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода, но без да ги преварявате. Прехвърлете ги в тава, застлана с хартия за печене и ги намачкайте, но без да напълно да се разпадат.

Поръсете със сол и пипер и полейте със зехтин. Сложете да се изпекат в загряна на 240 градуса фурна до златист загар.

Готовите картофи оставете да се охладят за кратко, а успоредно с това разбъркайте заедно чесъна, магданоза, мащерката, босилека и сиренето.

Върху всеки картоф сложете по 1 с.л. от ароматната смес, а отгоре завършете с парче прошуто.

Поднесете намачканите ароматни картофи с гръцка салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: