Начин на приготвяне
Обелете ряпата и я нарежете. Набодете всяко парченце с клечка, поръсете със сол и оставете да престои така. Нарежете лука, 1 скилидка чесъна и джинджифила. Нарежете доматите, махнете кожата им.
Направете бульон, като за целта кипнете агнешките кости с 2 ч.ч. вода за 45 минути, заедно с оставащия чесън и дафиновия лист.
Сипете 3 с.л. в тиган и запържете ряпата за 20 минути. Извадете от мазнината и отцедете на кухненска хартия. Сипете олио в тенджера и запържете лука на бавен огън, докато покафенее. След това добавете нарязания джиднжифил и чесъна и задушете за още 5 минути.
Прибавете чилито, червения пипер, куркумата, копъра и кориандъра. Добавете и кардамона, канелата, 2 с.л. вода, 1 с.л. олио и агнешкото. Разбъркайте добре и запържете 2 минути. Сложете кпака и задушете 10 минути.
Махнете отделилата се течност и продължете да готвите 5 минути. Поръсете със сол, добавете пасираните домати и бульона. Задушете за 30 минути. 5 минути преди месото да е готово, добавете ряпата. Извадете агнешките кости преди сервиране.