Бокончини с вишни

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Бокончини с вишни1 / 2
11/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пудра захар - 1 с.л.
  • вишни - 300 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - 220 г
  • бира - 30 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със солта. Белтъците се отделят от желтъците. Брашното се смесва с жълтъците, добавя се зехтинът и бирата. Разбърква се и се получава тесто с консистенция на течна сметана.

Вишните се измиват, без да се махат дръжките. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят в тестото. Разбърква се внимателно отгоре надолу.

Олиото се загрява. Всяка вишна се хваща за дръжката и се топва в тестото, а след това се топва за няколко секунди в загрятото олио.

Вишните се вадят и се оставят да се отцедят от излишната мазнина на хартия. Поръсват се с пудра захар и се сервират още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: