Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кейк с рикота и стафиди

Кейк с рикота и стафиди

MarianeMariane
Джедай
5611k
Кейк с рикота и стафиди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • стафиди - 50 г
  • ром - 2 с.л.
  • рикота - 500 г
  • сметана - 4 с.л. пълномаслена
  • брашно - 50 г
  • захар - 120 г
  • лимони - 120 г кора, настъргана
  • яйца - 4 бр. големи
  • галета - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в рома за 30 минути. Намачкайте рикотата и я смесете със сметаната. Добавете към тях брашното и захарта, като си запазите 1 лъжица от нея.

Разбъркайте сместа и сложете настърганата лимонова кора (може да добавите и портокалова кора) и стафидите. Добавете към сместта разбитите жълтъци, а слез това и белтъците, разбити на сняг.

Предварително намазнена тавичка с диаметър 20 см поръсете със смес от галета и останалата захар. Отгоре разпределете сместа и печете около 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Охладете, поръсете с пудра захар и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ели
ели
еѝ , тъпи готвачи ,стига с тази рикота ,имаме си хубава българска дума ИЗВАРА
23.07.2015 18:21
1
1