Самоковски зелник

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126146
09/08/2015
"Нашият страхотен кулинар, Мастър шеф Дебелата Берта, отново възбуди апетита ни с това изкушаващо предложение за Самоковски зелник!"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 986
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от брашното, 500 мл вода, малко олио и сол. Готовото тесто оставете да почине 15 минути и след това го разделете на топчета. Оваляйте ги в брашно и ги оставете да починат за 15 минути.

От топчетата разточете фини кори за баница, които се оставят леко да изпръхнат.

Задушете нарязания праз с половината свинска мас, добавете нарязаното зеле и запържете до омекването му, като по желание може да долеете до 100 мл вода. След като зелето остане на мазнина, снемете от котлона и оставете да изстине.

С останалата мазнина намажете тава. Сложете вътре 1 кора, а отгоре втора, намазана с мас. Сипете плънката в средата на тавата, но без да я разнасяте. Около плънката поръсете натрошено сирене и покрийте с останалите 2 кори, които също сте намазали с мазнината.

Изпечете Самоковския зелник за половин час в предварително загряна на 180 градуса фурна. След като го извадите, завийте с кърпа да се запари.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Валентина Станкова
Оправете си градусите за печене.
0
0
Йорданка Тасева
много вкусен зелник, супер рецепта
0
0