Начин на приготвяне
Скълцания ситно лук объркайте със солта и добавете към каймата заедно с доматеното пюре, зехтина, скълцания магданоз и черен пипер. Омесете сместа добре и оставете в хладилник за 24 часа по възможност.
Загрейте маслото в подходящ съд и запържете каймата, като разбърквате, докато се сготви и добие по-тъмен цвят.
Намажете арабските питки със зехтин и завийте във всяка от плънката, така че да не изпадне. Намажете питките с още малко зехтин и от външната страна.
Подреждайте ги в тава и сложете да се запекат в умерена фурна за около 15-20 минути.
Объркайте съставките за соса и залейте изпечения кебап с него веднага след изваждането от фурната. Поръсете с магданоз.
Може да поднесете Бейти кебап с нарязани домати и краставици, лук и кисело мляко.
Коментари
ПП:Снимката е чудесна,точно като от турски ресторант.