Сюрмели кебап

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Сюрмели кебап
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
05/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Как се приготвя прочутия Сюрмели кебап - разберете сега"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр. печени
  • зелени чушки - 3 бр. печени
  • червени чушки - 3 бр. печени
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • за кюфтенцата
  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • кимион
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата се прибавят настъргания лук, черния пипер, кимион и магданоз. Каймата хубаво се омесва и след това от нея се оформят около 12 кюфтенца с продълговата форма.

Поставят се в хладилника, покрити със стреч фолио.

Печените и изчистени зеленчуци се нарязват.

В тиган с незалепващо покритие се смесват зехтинът с кравето масло. Загряват се и се прибавят зеленчуците и нарязаните скилидки чесън.

Готвят се 5-6 минути. Овкусяват се със сол и черен пипер. Изсипват се в сервизна чиния.

Готовите кюфтенца се запичат в тиган без мазнина, като се обръщат от време на време. Котлонът не трябва да е силен.

Готовите кюфтенца директно се слагат върху зеленчуците.

Накрая се разтопява 1 с. л. краве масло, добавя се 1/2 ч. л. червен пипер и кебапът се полива.

Да ви е вкусно! Сюрмели кебапът е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: