Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани гъби»Мариновани гъби с бяло вино

Мариновани гъби с бяло вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Мариновани гъби с бяло вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • карамфил - 2 бр.
  • шафран - 1 щипка
  • гъби - 225 г
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган. Добавете лука и чесъна и ги запържете. Прибавете доматеното пюре, виното и 50 мл вода, карамфила и щафрана. Овкусете със сол и черен пипер.

Кипнете, сложете капака и задушете на много бавен огън за 45 минути. Добавете нарязаните гъби и задушете за още 5 минути.

Охладете и сложете в хладилник за 1 нощ, поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: