Начин на приготвяне
Маслото се реже на кубчета и се смесва с брашното. Реже се, докато не стане на трохи. Жълтъците се отделят от белтъците.
Жълтъците се смесват със 150 грама захар, добавят се към сместа с брашното и всичко се разбърква. Тестото се разточва на кръгла кора и се слага в леко затоплена и намазана с мазнина тава.
Вишните се почистват от костилките и се слагат върху тестото. Тавата се слага във фурната и сладкишът се пече 35 минути на 180 градуса.
Белтъците се разбиват на сняг, добавя се по малко останалата захар. Добавя се ванилията и с тази смес се покриват вишните.
Връща се във фурната и се пече още 5-6 минути, докато белтъците станат златисти.
Оставя се да изстине на открехната вратичка, вади се от фурната и се поръсва с канела.