Канадски сладкиш с вишни

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Канадски сладкиш с вишни2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • вишни - 500 г
  • брашно - 350 г
  • масло - 150 г
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 350 г
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се реже на кубчета и се смесва с брашното. Реже се, докато не стане на трохи. Жълтъците се отделят от белтъците.

Жълтъците се смесват със 150 грама захар, добавят се към сместа с брашното и всичко се разбърква. Тестото се разточва на кръгла кора и се слага в леко затоплена и намазана с мазнина тава.

Вишните се почистват от костилките и се слагат върху тестото. Тавата се слага във фурната и сладкишът се пече 35 минути на 180 градуса.

Белтъците се разбиват на сняг, добавя се по малко останалата захар. Добавя се ванилията и с тази смес се покриват вишните.

Връща се във фурната и се пече още 5-6 минути, докато белтъците станат златисти.

Оставя се да изстине на открехната вратичка, вади се от фурната и се поръсва с канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: