Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Домашен оцет»Малинов оцет за салати с морски дарове

Малинов оцет за салати с морски дарове

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Малинов оцет за салати с морски дарове1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
25
"Редно, правилно и задължително е да се поднесат морските дарове с малинов оцет и нищо друго"

Необходими Продукти

  • малини - 150 г
  • оцет - 350 мл винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малините се почистват от дръжките и се пасират. Заливат се с оцета и се разбъркват много добре до образуването на еднородна смес.

Затварят се херметично и сместа се оставя на тъмно и хладно за 5 денонощия.

Оцетът се прецежда през много ситно сито или марля, която е сгъната на четири слоя.

Разпределя се в бутилки, които се съхраняват на тъмно и хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: