Пълнозърнести бисквити

NellyNellyНовак
08/08/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 380
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте в купа брашното със захарта, содата и солта. Добавете семената, кокосовите стърготини (най-добре от пресен кокос), стафидите и овесените ядки.

В дълбока купа се пресява брашното с кафявата захар, содата и щипка сол. Объркайте всичко.

Отделно смесете водата, мазнината, виното и ягодовото сладко. Смесете течните и сухите съставки. По желание в бисквитите може да добавите канела, малко сусам или мак, дори и тиквени семки.

От полученото твърдо тесто оформяйте топчета с големината на орех с влажни длани. леко ги приплесквайте и ги подреждайте в тава с хартия за печене.

Изпечете сладките в загряна на 180 градуса фурна за 7-8 минути, намалете фурната на 120 градуса и печете за още 20 минути или до готовност, като внимавате да не прегорят.

Източник: Vanilla Kitchenподобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Румяна Димова
Здравейте,
Много са хубави пълнозърнестите бисквити, но моят въпрос е колко милилитра вода се добавя тъй като в рецептата не е опоменато!
Благодаря предварително!
0
0