Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Арлезиански сладкиш

Арлезиански сладкиш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Арлезиански сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кайсии - 800 г
  • пудра захар - 100 г
  • сметана - 300 г
  • ягодов сироп - 3 с.л.
  • бадеми - 150 г филирани
  • бутертесто - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва и се слага в тава, като се оформят стенички. Набожда се на няколко места с вилица и се пече на 200 градуса до златисто - около 15 минути. Вади се и се оставя да се охлади.

Едно яйце и един жълтък се разбиват с пудрата захар. Добавят се сметаната и бадемите и сместа се излива във формата с тестото.

Кайсиите се разделят на половинки и се нареждат върху сместа с изпъкналата част надолу.

Сиропът се разпределя в кайсиите и сладкишът се пече 40 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: