Пиле по авиньонски

ЕфросияЕфросияДжедай301
29/09/2010
"Три основателни причини да емигрирате във Франция - ароматно вино, Париж... и Пиле по авиньонски"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 114
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции и го запържете в сгорещено масло до зачервяване. Прибавете нарязания на филийки лук, ракията, овкусете с черен пипер на вкус и добавете брашното.

Разбъркайте и излейте бульона и половината от виното. Морковите се нарязват на ситно и също се добавят. Ястието се посолява, похлупва и се оставя да къкри на тих огън 30 минути.

Гъбите се режат на тънки ивички, а ябълките на четвъртинки, след което се прибавят към ястието. Вари около 10-тина минути, след което се добавя сметаната и останалото вино.

След 3 минути ястието е готово.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар