Начин на приготвяне
Вишните се почистват от костилките. Брашното се пресява, добавя се бакпулверът. Кората на портокала се настъргва на ситно.
Маслото се оставя да омекне и се смесва с пудрата захар до пяна. Добавят се яйцата и брашното. Добавя се половината портокалова кора и се разбърква.
Добавя се ванилията и прясното мляко и сместа се разбърква, така че да няма бучки.
На дъното на тавичка или ринг за торта, постлан с хартия за печене, се слагат половината вишни, поливат се с тестото и отгоре се слагат останалите вишни.
Поръсват се с остатъка от портокаловата кора и отгоре се поръсват с бадемите. Сладкишът се пече 1 час на 190 градуса. Вади се и се охлажда.
Сокът на портокала се изцежда и се смесва с пудрата захар и ликьора, за да се получи глазура. С нея се намазва изстиналият сладкиш и се оставя да се стегне в хладилника.