Канелени рулца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Канелени рулца
Снимка: Анонимен
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
24 бр.
"Ароматно изкушение, на което ще се отдадете с удоволствие"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 120 мл топло
  • вода - 120 мл топла
  • За пълнежа
  • масло - 30 г
  • кафява захар - 2 - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • стафиди - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Пресейте заедно брашното, солта и захарта, добавете маята.

Смесете яйцето, олиото, млякото и водата и прибавете към брашното.

Замесете меко тесто и го ставете да престои на топло, за да удвои обема си, след което замесете отново.

Разточете тестото и го нарежете на две части. Намажете ги с размекнатото масло. Смесете захарта и канелата и поръсете отгоре, завършете със стафидите.

Завийте двете части на руло и ги нарежете. Намажете с още масло и оставете да престоят 30 минути. Запечете за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цветелина Стойкова
Цветелина Стойкова
Интересна идея! Ще ги опитам със сигурност!
18.04.2018 17:50
2
1