Начин на приготвяне
От пъдпъдъците се изрязват бутчетата и филетата и се натриват със сол. Останалата част от пъдпъдъците може да се използва за приготвянето на бульон.
Лукът се реже на ситно, гъбите се режат на тънки филийки. В тиган с дебело дъно се разтопява половината масло и в него се пържат гърдите и бутчетата по 3 минути от всяка страна.
Изваждат се, слагат се в чиния и се покриват с фолио. В останалото масло се запържва лукът до прозрачно, добавят се гъбите и се пържат 4 минути. Добавя се шампанското и сместа къкри на среден огън, докато се изпари почти наполовина.
Добавя се сметаната и индийското орехче и в сместа се връщат гърдите и бутчетата. Задушават се на бавен огън 10 минути. Сервират се в затоплени чинии.