Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел със сини сливи

Щрудел със сини сливи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Щрудел със сини сливи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Няма да погледнете повече традиционен пудинг с ябълки, ако веднъж само опитате от нашия щрудел със сини сливи"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 1 кг
  • брашно - 250 г
  • масло - 70 г
  • олио - 20 мл
  • захар - 50 г
  • галета - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • канела - 1 щипка
  • пудра захар - 25 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите се разрязват на половинки, махат се костилките и плодовете се режат на ситно. Добавят се захарта, галетата, канелата и яйцето.

От брашното, маслото, солта и малко вода се замесва тесто и се оставя за 30 минути.

Разточва се тънко и се оставя да поизсъхне леко. Напръсква се с олио.

В средата на тестото се слага плънката. Завива се на руло и се слага в тава, намазана с мазнина.

Пече се на 170 градуса около час.

Вади се, оставя се да се охлади и се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: