Начин на приготвяне
В купа се разбъркват яйцата със захарта, аз го направих с вилица. След това добавяме олиото, гриса с бакпулвера, киселото мляко и настърганата кора от лимон.
Плодовете се измиват, ябълките обелени се нарязват на ситно, прасковата и сливите също. Поръсваме нарязаните плодове със сока от лимон, за да не почернеят.
Плодовете се смесват със захарта, канелата и натрошени бисквити.
Корите са 12 броя и ги разделяме на 4 по 3 кори на руло. Взема се първата кора на съответното и с четка се намазва с първата смес с яйцето по цялата кора, отгоре поставяме втора намазва се и тя и слагаме третата кора.
Върху третата кора по тясната страна се поставят плодовете. Двата края от дългата страна се прегъват на вътре не повече от 1-2 см, за да не изтича плънката и се навива на руло.
Готовите рула се нареждат в намазана с олио тавичка. Останалата смес се намазва отгоре и с нож се правят няколко разреза.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 -35 мин до зачервяване. Изважда се и щом изстине се поръсва с пудра захар и нарязваме на парченца.