Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Маринована червена капия по селски

Маринована червена капия по селски

НН
Новак
330
Маринована червена капия по селски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"И тази година няма да пропуснем да приготвим от любимите си капии! Ето и рецептата!"

Необходими Продукти

  • капия - - 8 кг червена, изчистена
  • за марината
  • вода - 1 л
  • оцет - 1 л
  • захар - 500 г
  • сол - 250 г
  • олио - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марината завира. Чушките само се пускат за секунди в нея и се вадят с решетъчна лъжица.

Слагат се в тенджера с капак. След това се редят в бурканите.

Марината се разпределя във всичките буркани. Затварят се и се стерилизират само 5 мин.

Маринованата червена капия по селски е много вкусна.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите предложения за парена туршия с капия или нашата хрупкава царска туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много добра рецепта!
18.01.2024 19:00
1
Потребител#174258
Потребител#174258
Това е моята рецепта, така си ги правя аз. Обаче прибавям дафинов лист, черен пипер на зърна и вместо захар - мед...!!!
24.08.2016 12:18
28
5