Схторац

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Схторац1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. средно големи
  • масло - за пържене
  • за плънката
  • сирене - 150 г краве
  • кисело мляко - 1 к.ч. цедено
  • орехи - 2 с.л. смлени
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните и ги подсушаваме. Нарязваме ги на филии по дължина и ги изпържваме в сгорещено масло. Вадим ги и ги задушаваме, за да станат по-гъвкави.

Междувременно в купа смачкваме сиренето и към него добавяме цеденото кисело мляко, орехите, чесъна, който сме счукали преди това, и нарязания на ситно копър.

Разбъркваме и от получената плънка слагаме по малко в края на всяка филия патладжан.

Завиваме на рулце и нареждаме в голяма чиния. Декорираме със зелении и поднасяме като предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: